Hej på er… idag har jag planerat nästa veckas middagar.
Gulasch på köttfärs med persiljekräm
En underbar gulasch är lika värmande som god. Den är gjord på nötfärs och du låter den med fördel puttra ett tag tillsammans med alla goda kryddor. Servera den med en len persiljekräm.
Pad Thai
Pad Thai är en av Thailands klassiska rätter och en storfavorit även här i Sverige. Nu kan du enkelt laga den hemma! Den är mild i smaken och garneras med koriander, lime och hackade jordnötter efter tycke och smak. Kanske en ny favorit att varva fredagstacosen med.
Indisk sötpotatisgryta med kikärtor och chili
Hitta hettan i vardagen med denna sötpotatisgryta från Indien. Kikärtor, chili och ingefära gör den här grytan till en riktig hälsobomb. En vegetarisk dröm helt enkelt.
Korvsoppa med risoni, basilika och parmesan
Denna soppa är svår att motstå även för de allra minsta soppmotståndarna. Med korv och risoni i huvudrollerna faller den de flesta i smaken, och vem tackar nej till basilika och parmesan i slutscenen?
Tacos
Vår ständiga fredagsrätt. Den går att alternera i alla oändlighet!
Rostade rödbetor med cashewnötter och grillad kycklingfilé
Ingefära, soja, sesamolja och risvinäger sätter smak på nyrostade rödbetor. En fräsch rödbetssallad med asiatiska smaker som kan serveras till t ex kyckling men som klarar sig alldeles utmärkt på egen hand. Toppa rödbetorna med cashewnötter och servera som färgstark grönrätt.
Stekt spätta med gurkfil och kokt potatis
Ett läckert och mumsigt middagsrecept på stekt spätta med gurkfil, en husmansklassiker med en twist. Här är det gurkfilen som gör det lilla extra, men utan att avancera! Riv gurkan grovt, hacka gräslöken och blanda med gräddfil. Färdigt! Servera med nystekt spätta och kokt potatis.
Ha nu en bra vecka!
Tjingeling!
Kram Hanna